Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, spune că a primit asigurări de la premier şi de la ministrul Dezvoltării pentru alocarea de fonduri în vederea consolidării imobilelor afectate de cutremurul din 6 februarie.

Edilul spune că prioritate vor avea şcolile afectate de seism.

„M-am întâlnit astăzi, la București, cu primul ministru, domnul Nicolae Ciucă, și cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Attila-Zoltán Cseke, pentru discuții despre fondurile necesare intervențiilor pentru remedierea problemelor generate de seismele recente. Le mulțumesc pentru ajutorul promis și pentru deschiderea cu care au abordat această problemă deosebit de importantă pentru noi! Vă asigur că prioritare vor rămâne, și în acest caz, unitățile de învățământ afectate, care, de altfel, au și fost în centrul discuțiilor purtate. În continuare, voi ține permanent legătura cu primul ministru și ministrul Dezvoltării, în așa fel încât să putem rezolva aceste probleme cât mai rapid, mai ales că avem o evaluare a pagubelor și soluții rapide pentru remediere”,  a transmis Romanescu.

Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, în date de 6 februarie, în judeţul Gorj, fiind afectate mai multe şcoli, biserici şi instituţii din mai multe localităţi.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentElena Udrea, dezvăluiri despre Grupul de la Cluj – Cum comentează Cozmin Gușă
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET