În primele zece zile ale lunii octombrie, cei 18.000 de locuitori ai municipiului Motru nu vor avea apă caldă. Motivul? Se fac reparații pentru reducerea pierderilor din rețea.

Mai mult, în cele 10 zile, între 1 și 10 octombrie, aproape 90 de angajați ai Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru vor fi în concediu de odihnă.

Reparațiile sunt mai mult decât necesare, fiind mai multe spărturi în rețeaua de transport subterană a agentului termic, iar temperatura cu care apa intră în rețea în acest moment este de doar 59 de grade Celsius, față de 70 de grade Celsius cât este optim.

”Pentru a interveni în canalul termic este nevoie de răcirea acestuia, golirea de apă a întregii magistrale şi remedierea spărturilor sau schimbarea unor tronsoane de ţeavă magistrală în cazul în care grosimea acesteia este mult sub grosimea exploatării în siguranţă”, se precizează într-un document transmis de UATAA Motru.

Pierderile masive de agent termic de la Motru au dus la creșterea cheltuielilor în toate domeniile, de la consumul cu energie electrică și gaze naturale, la cele de apă brută și apă tratată.

Articolul precedentCum arăta Transalpina în urmă cu 50 de ani
Articolul următorElevii din Târgu Jiu ar putea învăța limba chineză