Ion Ianăși, primarul comunei gorjene Vladmir, a aprobat efectuarea unei plăți pentru lucrări inexistente la un pod.

Aproape 270.000 de lei a plătit Primăria Vladimir, în luna noiembrie a anului trecut, pentru lucrările de construcţie la un pod din satul Andreeşti, care face legătura cu biserica din localitate. În realitate, lucrările au fost demarate abia în luna martie a acestui an.

Primarul a fost reținut, alături de dirigintele de șantier, însă ambii au fost eliberați după 24 de ore, fiind cercetați sub control judiciar.

„În calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, în sumă de 256. 613 lei, în felul acesta fiind obţinut pentru altul un avantaj patrimonial injust”, a comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul GOrj

”Mai este cercetat pentru abuz în serviciu pentru că a dispus cu ştiinţă, efectuarea plăţii unei alte facturi fiscale din 26 noiembrie 2018 în valoarea 14.123 lei, reprezentând valoarea servicii dirigenţie de şantier la acelaşi obiectiv, deşi aceste servicii nu au fost efectuate în realitate”, mai precizează procurorii.

Articolul precedentAccident cu două victime într-o comună din Gorj
Articolul următorMeci de totul sau nimic pentru Pandurii