Primăria orașului Rovinari și-a înființat propriul serviciu de pază, iar dacă agenții de securitate se vor dovedi a fi eficienți în îndeplinirea sarcinilor, Poliția Locală ar putea să își piardă finanțarea.

”Avem probleme legate de școli, de spital și de liniștea și ordinea publică. Am decis să înființăm acest serviciu cu oameni din Rovinari, care sunt dotați în mod corespunzător, dețin certificatul de atestare de pază și vor face patrule zilnic, 24 de ore din 24 la toate obiectivele primăriei”, a spus, pentru igj.ro, edilul din Rovinari, Robert Filip.

În prezent, serviciul de pază pus pe picioare de Primărie are 20 de angajați, însă numărul lor ar putea crește.

”Vor desfășura și alte activități decât Poliția Locală. Odată cu acest lucru, o să vedem dacă este eficient acest serviciu de pază și dacă vom fi nevoiți să susținem sau nu Poliția Locală care are costuri mai mari și vom pune în balanță cine este mai eficient”, a mai declarat primarul.

Costurile cu Poliția Locală au crescut mult în ultima vreme, iar în curând va intra în vigoare o lege care obligă Primăria să le acorde agenților și norma de hrană.

Articolul precedentAccident rutier bizar la Târgu Jiu
Articolul următorPandurii, remiză la Timișoara: 1-1 cu ACS Poli