Numărul copiilor instituționalizați care pot fi adoptați în Gorj este foarte mic, mult mai mic decât cererile de adopție.

”Avem 37 de familii care sunt atestate pentru adopție și avem, la ora actuală, în evidențe un număr de 4 copii declarați adoptabili fiind vorba despre o fetiță și trei băieței. Anul trecut au fost adoptați 15 copii și 13 au fost declarați adoptabili”, a declarat, pentru ”Gorjeanul”, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Minodora Sucea.

Cei care pot adopta sunt fie familiile, fie persoanele singure. Persoanele care au prioritate la adopţia copilului sunt, în primul rând, rudele acestuia până la gradul IV.

Nu pot adopta copii, potrivit legii, persoanele care au fost condamnate definitiv pentru o infracţiune contra persoanei sau contra familiei, săvârşită cu intenţie, precum şi pentru infracţiunea de trafic de persoane sau trafic şi consum ilicit de droguri; persoanele ai căror copii beneficiază de o măsură de protecţie specială sau care sunt decăzute din drepturile părinteşti; persoanele care doresc să adopte singure, ai căror soţi sunt bolnavi psihic sau au handicap mintal.

Articolul precedentBătaie pentru un loc de parcare la Târgu Jiu
Articolul următorO bătrână a murit într-un incendiu în comuna gorjeană Cătunele