Localnicii din Motru și din satele învecinate vor decide cum vor fi cheltuiţi banii colectaţi de primărie din taxele şi impozitele pe care le plătesc, începând cu anul viitor.

Până în 2019, cetățenii vor putea depune proiecte de investiții, iar administrația locală va decide care dintre ele vor fi susținute și finanțate.

”Este iniţiativa mea, este un proiect pilot. Am vrut ca cetăţenii să participe efectiv la întocmirea bugetului şi la cheltuirea banului public. Și am început cu cetăţenii din satele componente şi aparţinătoare. Eu le voi spune care este suma totală de taxe şi impozite pe care ar trebui să o plătească satul respectiv, iar cetăţenii decid ce fac cu banii aceia, cum îi cheltuiesc. Vin cu mai multe proiecte şi, apoi, dacă suma estimată depăşeşte valoarea taxelor şi impozitelor, îşi selectează singuri proiectele şi noi le vom duce la îndeplinire. Evident, ne ajută şi la creşterea gradului de colectare a taxelor”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Potrivit regulilor aprobate de consilierii locali, cetățenii pot depune proiecte referitoare la amenajarea spațiilor publice, la dezvoltarea educației și culturii, dar și la siguranța circulației.

Până în 20 noiembrie, cetățenii vor putea să-și cristalizeze ideile, urmând ca până în 15 decembrie să le și voteze pe cele mai bune.

Proiectul pilot vizează satele Ploştina, Roşiuţa, Leurda, Horăşti şi Râpa.

Articolul precedentAccident groaznic în Gorj: Un tânăr a murit
Articolul următorProtest spontan la Termocentrala Rovinari