Primarul Marcel Romanescu susține că se vor investi 12 milioane de lei în schimbarea parcului auto de transport în comun din municipiul Târgu Jiu.

Procesul de modernizare va dura patru ani.

”Atât timp cât UE ne-a alocat 35 de milioane pentru transportul în comun, în momentul în care vom avea noile mașini trebuie să găsim și un sistem de prioritizare. Va fi semaforizare pe bază de buton la toate trecerile de pietoni acolo unde există transport în comun, pe rutele principale. Mai mult, dacă mijlocul de transport pleacă din stație, se va face o conexiune între semafoare și șoferul de pe mijlocul de transport. Trecerile de pietoni succesive până la următoarea stație se deschid automat pentru transportul în comun”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Autoritățile locale speră ca prin această măsură să reducă nivelul de trafic din oraș.

”Încercăm să nu mai aducem toate mașinile din cartiere spre centru și zonele aglomerate. Poate la același cost ca și acum, 2 lei pe bilet, cetățeanul are posibilitatea să folosească mijlocul de transport. Prin acest sistem de monitorizare, mijlocul de transport va face cam jumătate din timpul pe care îl face astăzi în trafic”, a mai declarat Romanescu.

Articolul precedentPanica pestei porcine a cuprins Țânțăreniul: Se caută locuri unde să fie îngropați porcii
Articolul următorO herghelie de cai s-a plimbat printr-un cartier din Târgu Jiu