Autoritățile locale din comuna gorjeană Țânțăreni caută terenuri pentru săparea unor gropi în care să fie aruncați porcii, dacă va fi depistată pesta porcină în zonă.

Autorităţile au iniţiat deja procedurile în vederea demarării lucrărilor, solicitând avize de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj.

Ideea le-a venit consilierilor după ce, în urmă cu o săptămână, într-o comună doljeană, aflată la 35 de kilometri depărtare, s-a depistat un focar de pestă porcină. Majoritatea locuitorilor din acea comună au decis să își taie porcii cu o zi înainte de vizita inspectorilor.

”Deocamdată, nu e niciun motiv de îngrijorare în privinţa pestei porcine. Dar, noi, ca administraţie locală, suntem obligaţi să luăm măsuri pentru identificarea unor terenuri. În cazul unei epizootii majore să putem să îngropăm porcii”, a spus Marian Ciutureanu, viceprimarul din Țânțăreni.

”Nu era nevoie nici de hotărâre de Consiliu Local. Celelalte primării ne-au înştiinţat locaţia pentru groapă, că este în punctul cutare, altitudine, longitudine, dar asta nu înseamnă că au făcut groapa. Exagerează!”, a explicat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Articolul precedentUn gorjean a ajuns la închisoare pentru că a refuzat să muncească
Articolul următorAutobuze de 12 milioane de lei vor circula pe străzile din Târgu Jiu