Primăria orașului Rovinari din judeţul Gorj a predat ANL amplasamentul din bulevardul Minerilor nr. 7, pentru realizarea unui bloc cu 16 apartamente, având regim de înălțime parter+3 etaje. Valoarea contractată pentru obiectivul de investiție este de 4.124.183 lei (inclusiv TVA). Agenția va emite ordinul de începere a lucrărilor, luni, 3 august 2020.

Proiectul este derulat de ANL, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrație (MLPDA), prin Programul „Locuinţe pentru Tineri, destinate închirierii”, program ce se adresează tinerilor, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă.

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. Lucrările edilitare aferente investiţiei vor fi suportate de la bugetul local al orașului.

La nivelul județului Gorj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program 764 de unități locative.