Școala din Albeni. Foto: pandurul.ro

La Albeni, școala construită în urmă cu aproape zece ani rămâne închisă, cu toate că este doatată la standarde europene și ar putea învăța acolo toată comuna.

Școala nu a fost deschisă niciodată. Ea a fost ridicată în 2009 în mijlocul unui cartier nou din comună, unde s-au mutat câteva sute de familii ale căror case au fost distruse sau amenințate de alunecări de teren.

Cu toate că este o instituție de învățământ modernă, aceasta nu funcționează, iar cartierul nou nu dispune de apă curentă, de canalizare, iar drumurile nu sunt asfaltate.

La nivelul județului Gorj, peste 100 de școli nu au aviz de securitate la incendiu, iar 11 nu au aprobarea de funcționare luată de la Direcția de Sănătate Publică.

”Am încercat să mai menţin curăţenia. Am mai chemat oamenii de la ajutor social şi am mai făcut curăţenie, dar e greu. Nu avem nici bani suficienţi să o întreţinem. Clădirea este mare, dar trece timpul şi începe să se deterioreze. Au mai fost şi furate scânduri ori plase de sârmă”, a spus, pentru ”Pandurul”, primarul comunei Albeni, Ionuț Stan.

Acesta a adăugat că a făcut o solicitare către Inspectoratul Școlar Județean Gorj pentru ca școala să fie transformat în liceu tehnologic, însă, cel mai probabil, acesta nu va fi înființat prea curând.

Articolul precedentVin banii pentru stadionul din Târgu Jiu
Articolul următorÎncă trei ani de condiții deosebite de muncă pentru angajații CEO din Gorj