După un sfârşit de săptămână cu temperaturi ridicate şi soare, începând de astăzi vremea se răceşte brusc. 

Meteorologii au emis o averizare, valabilă pentru întreaga ţară, de intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ şi răcire accentuată – îngheț la sol și brumă. Aceasta este valabilă începând de astăzi, de la ora 06.00 până miercuri, la ora 21.00.

În acest interval precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni (27 martie) vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol.

Articolul precedentMarian Iancu, dezvăluiri BOMBĂ: „Aveam înțelegeri cu toată lumea, cu toți actorii politici”
Articolul următorMinoră din Mehedinţi, exploatată sexual de doi tineri, în Gorj. Cei doi au fost săltaţi de DIICOT