Vremea se răceşte miercuri, iar un aer polar va cuprinde întreaga ţară. Ninsori la munte, iar în restul ţării ploi şi lapoviţă.

Noaptea vor fi precipitații mixte în regiunile sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului. Excepție vor face zonele de munte şi, în cea de- a doua parte a intervalului, Dobrogea, unde local va ninge.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral și în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h.. Noaptea pe alocuri se va forma ceață.  

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, cele minime între -4 și 3 grade.

La munte, cerul va fi înnorat și, pe arii restrânse, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare, cu vitezele cele mai mari în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În București vreme închisă și este posibil să plouă slab.

Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. La noapte, cerul va fi temporar noros.

Vremea, în principalele regiuni ale țării

În Dobrogea şi Bărăgan nori şi precipitaţii mixte , mai ales în cea de- a doua parte a zilei. Vântul va avea intensificări în Dobrogea, iar pe litoral se vor depăşi viteze de 60…70 km/h.

În Transilvania sunt anunțate înnorări şi precipitaţii sub formă de lapoviţă. La munte va ninge slab.

În sud-vestul ţării temperaturile vor fi de 5-6 grade.Va fi soare dar în zona de munte va ninge, parțial.

În sud ttemperaturile cresc uşor şi ajung până la 5 grade. Va fi soare în zonele deluroase, dar în rest vor fi înnorări şi precipitaţii sub formă de ploaie sau lapoviţă.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vor fi înnorări, lapoviţă în zonele joase şi ninsori la munte, iar maximele termice vor scădea.

În nordul Moldovei şi în Bucovina va fi soarele şi doar pe suprafeţe restrânse apar precipitaţii. Maxime termice: cel mult 3 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureș sunt anunțate înnorări dar şi soare.

La noapte va ninge, în zona de munte.

În vest cer noros și câteva ninsori slabe.

Articolul precedentPrimarul din Argeş care ar fi dat foc primăriei, căutat de poliţişti. Implicat într-un accident, în Gorj, fugit din spital
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Prefecții, motiv de ceartă în coaliție