Vremea continuă să se încălzească. În cea mai mare parte a ţării va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie.

În primele ore ale zilei, în zonele joase de relief, în special din Transilvania, sudul Olteniei şi al Moldovei vor fi ceaţă sau nebulozitate stratiformă.

Noaptea, cerul se va înnora treptat în regiunile nordice, unde va începe să plouă, iar în celelalte regiuni pe alocuri va mai fi ceaţă. În nordul Carpaţilor Orientali vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, iar noaptea şi în nord-est şi în extremitatea de vest.

Temperaturile maxime vor fi de 9 grade în zonele cu ceaţă mai persistentă din Transilvania, până la 21…22 de grade în dealurile subcarpatice, îndeosebi ale Munteniei şi Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 şi 6 grade.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar dimineaţa şi spre sfârşitul nopţii se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade.

La munte, pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, noaptea cerul se va înnora treptat în nordul Carpaţilor Orientali, unde vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales la altitudini mari.

Cer senin pe litoral în timpul zilei. Temperatura maximă va fi de 11 grade Celsius, cea minimă 5 grade Celsius.

Articolul precedentBilanț coronavirus 25 februarie: 3.923 de cazuri noi, 81 de decese
Articolul următorUn an de pandemie. Primul caz de COVID-19 din România, un tânăr din Gorj