Pe 26 februarie 2020 a fost confirmat primul caz de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul României pe 26 februarie – un bărbat de 20 de ani din județul Gorj, care a intrat în contact cu un cetăţean italian diagnosticat cu coronavirus care vizitase recent România.

Starea bărbatului nu era gravă. Bărbatul din Gorj a fost izolat și apoi transportat la Institutul Matei Balș din București, pentru tratament.

Pe 28 februarie 2020, au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19: un bărbat în vârstă de 45 de ani din județul Maramureș, care fusese la doctor în Italia și a ajuns cu febră în România, și o femeie în vârstă de 38 de ani din județul Timiș, care a mers la Bergamo, în Italia, pe 25 februarie.

Directorul DSP Gorj Ivanov Carmen a fost demisă de ministrul sănătății pentru că nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19, nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei și nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID-19.

Potrivit unor surse, tânărul care a fost prima persoană din România infectată cu COVID-19 a plecat la muncă în străinătate, în prezent fiind în Germania.

Articolul precedentVremea continuă să se încălzească
Articolul următor130 de cabinete noi de vaccinare anti-COVID-19 în toată țara