După ce lucrătorii CFR au ridicat garduri de oțel înalte de aproape doi metri de-a lungul căii ferate, Primăria din Târgu Jiu a anunțat că le va înlocui cu bariere mult mai mici, peste care să se poată trece.

CFR a instalat gardul uriaș fără să informeze autoritățile locale și nu permit în niciun fel trecerea liniilor. Zona Pasarelei este, însă, una complicată din punct de vedere urbanistic, circulația pietonilor – și așa greoaie – devenind acum aproape imposibilă.

Oamenii nu s-au lăsat intimidați de înălțimea și grosimea gardului și au început să îl escaladeze. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a propus înlocuirea obstacolului cu un gard de maximum o jumătate de metru, pentru a opri traversarea cu biciclete şi cărucioare. Mai mult, vor fi montate și panouri de avertizare.

Edilul a mai spus că CFR nu are fonduri să amenajeze trecerea de cale ferată de pe strada Tudor Vladimirescu, dar că va cere acordul feroviarilor pentru a se putea monta covoare din plastic pentru o traversare mai lină a căii ferate. Lucrările vor fi realizate din bugetul Primăriei.

Articolul precedentGorjul, singurul județ din țară cu doi reprezentanți la Olimpiada Internațională de Lectură
Articolul următorMarcaje noi pentru drumurile din Gorj