Mai mulți primari au anunțat că ar putea să fie nevoiți să scadă salariile de încadrare ale angajaților, din cauza normei de hrană de 300 de lei pe lună pe care trebuie să o acorde din acest an fiecărui funcționar.

Gigel Jianu, primarul din Motru, a decis să le taie salariaților sporul pentru condiții vătămătoare, de 5%.

”Este singurul spor pe care îl mai lăsasem, pe celelalte le eliminasem încă de anul trecut. Era un spor obținut în baza unor buletine de analiză, dar, în baza unor discuții cu sindicatul și cu personalul din primărie, am ajuns la concluzia că mai bine renunțăm și la acest spor. Alternativa era să diminuăm salariile sau să reducem personalul”, a spus Jianu pentru ”Pandurul”.

Situația salariilor din primăriile gorjene le dă mari bătăi de cap edililor.

“Nu voi accepta să conduc o primărie care doar să văruiască pomi și să elibereze adeverințe. Vreau să am bani la bugetul local și pentru a face lucrări”, a spus Mădălin Ungureanu, primarul din comuna Bălești.

”Eu am propus să mai creștem puțin impozitele și taxele locale, consilierii nu prea vor. S-ar putea să fie mai greu ca în 2018”, a precizat și Ștefan Blideanu, primarul din Stănești, pentru sursa citată.

Articolul precedentNinsori abundente în Gorj
Articolul următorÎncă un eșec pentru baschetbaliștii din Târgu Jiu