Aleșii locali vor să întocmească un regulament pentru cei care vor să se căsătorească lângă Poarta Sărutului, din Târgu Jiu.

Fenomenul este extrem de popular printre localnici, care ajung negreșit în ziua nunții la Poarta Sărutului, sculptură celebră a lui Constantin Brâncuși.

În ultima vreme, însă, s-au înmulțit și momentele lipsie de gust, provocate de zelul organizatoric al nunților oltenești.

”O să discut cu Poliția Locală să continuăm oficierile la Poarta Sărutului, dar în condițiile de până acum, fără tot felul de chioșcuri, porți și covoare roșii care pot strica imaginea ansamblului brâncușian”, e de părere primarul Marcel Romanescu.

”Situația ne obligă să fim mai duri și să luăm anumite decizii. Trebuie ca regulamentul să fie modificat“, a spus și Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, care crede că ”la Poarta Sărutului nu este un sărut al iubirii”, ci unul ”de adio, al plecării soldatului pe front”.

Rămâne de văzut cum va arăta regulamentul pentru căsătorii la Poarta Sărutului, în urma căruia se speră salvarea operei de artă de kitsch-ul cotidian.

Articolul precedentAmenzi usturătoare pentru comercianții de lemn din Târgu Jiu
Articolul următorVictorie frumoasă pentru tinerele handbaliste din Târgu Jiu