Referendum pentru familie Gorj: Gorjenii, la fel ca toți românii, sunt chemați la urne în acest weekend pentru a-și spune părerea despre definirea căsătoriei.

Referendumul, care a fost inițiat de Coaliția pentru Familie și a fost susținut de PSD, își dorește modificarea Constituției astfel încât aceasta să precizeze clar că este vorba de o uniune dintre un bărbat și o femeie, și nu dintre doi soți, cum este în prezent.

Această consultare a populației a scindat opinia publică, mulți îndemnând către un boicot al referendumului, care are nevoie de 30% din voturile alegătorilor înscriși pe liste pentru a fi validat.

Referendum pentru familie Gorj

În Gorj au fost tipărite 330.000 de buletine de vot pentru referendumul din 6 și 7 octombrie. La nivelul judeţului Gorj au fost amenajate 332 de secţii de votare.

Petiția pentru declanșarea referendumului a fost semnată de aproape 3 milioane de români, însă pentru validarea votului este nevoie de o prezență la urne de aproape 6 milioane de alegători.

Cel puţin 5. 685.517 de cetăţeni trebuie să meargă la vot, iar referendumul are nevoie de 4.737.930 din voturi valabile pentru a fi validat.

Întrebarea prezentă pe buletinele de vot la referendum pentru familie Gorj este una destul de ciudată – „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?” -, fapt care a dus la unele interpretări.

Pentru ca votul să fie valid, alegătorii trebuie să ștampileze în interiorul unuia dintre cele două chenare, cu DA sau NU.

Articolul precedentUn munte de gunoaie se ridică lângă Motru
Articolul următorMinerii, lăsați să tremure. Echipamente de iarnă într-o singură carieră din 10!