Peste 150 de tone de gunoaie s-au adunat, în ultima săptămână, la marginea municipiului gorjean Motru, iar deșeurile nu pot fi transportate la Târgu Jiu pentru că mașina Direcției Publice s-a stricat după un singur drum.

Camionul, cu care autoritățile locale s-au lăudat și pe Facebook zilele trecute, a făcut 24 de ore până la stația de colectare de deșeurilor de la Bârsești, iar când s-a întors a fost băgat în service.

Gunoiul de lângă Motru nu mai poate fi sortat deoarece a intrat în putrefacție. Acesta ar fi trebuit transportat în cel mult două zile de la depozitare, la Târgu Jiu, însă de atunci a trecut mai mult de o săptămână.

Mai mult, în apropierea muntelui de gunoi se află și stația de epurare a apei care deservește orașul Motru, dar și o stație ITP, cât și mai multe sere. Mirosul greu începe să se simtă chiar și în muncipiu.

Municipiul Motru este obligat să transporte gunoiul nesortat la Târgu Jiu pentru a scăpa de amenzile Gărzii de Mediu și ale Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acestea impun ținte de selectare a deșeurilor reciclabile, pe care autoritățile din Motru nu le ating niciodată.

Anul trecut, Primăria Motru a achitat amenzi de 80.000 de lei la Fondul de Mediu.

Articolul precedentPandurii, învinsă de UTA la Târgu Jiu printr-un gol marcat în ultimul minut
Articolul următorReferendum pentru familie Gorj: Tot ce trebuie să știi