În ceea ce ar putea fi un exemplu și pentru alte primării din Gorj, conducătorii comunei gorjene Bâlteni au decis să îi trimită în șomaj pe însoțitorii persoanelor cu handicap.

Măsura a fost luată din cauza lipsei banilor pentru aceste salarii. În comună sunt înregistrate 69 de persoane cu handicap sever, iar 24 dintre acestea au asistenți personali, aceștia având contract de muncă încheiat cu primăria.

Cum Primăria Bâlteni nu are bani suficienți pentru a plăti și dările la stat pentru acești angajați, Consiliul Local a decis în unanimitate ca toate cele 24 de persoane angajate ca asistent personal să fie trimise în șomaj, până la finalul anului, iar indemnizația, echivalentă cu salariul net al asistentului personal, să fie primită de către persoana cu handicap.

Comuna Scoarța, unde sunt 35 de persoane cu handicap cu însoțitor, ar putea lua, în curând, o decizie similară, în timp ce la Roșia de Amaradia fondurile alocate persoanelor cu handicap sunt suficiente doar până în luna iulie a acestui an.

Articolul precedentO bătrână a murit într-un incendiu în comuna gorjeană Cătunele
Articolul următorCine sunt președinții și locțiitorii secțiilor de votare din Gorj pentru alegerile europarlamentare