Cu toate că încă nu a fost înființat și sunt puțini pașii făcuți în acest sens, în ultimii patru ani, de către autoritățile locale, Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” are, totuți, un director.

Muzeul, care este clasificat ca instituție publică de importanță națională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii”, ar trebui să fie găzduit de Casa Gănescu, din centrul orașului Târgu Jiu, însă, la acest moment, aici nu funcționează nimic.

Directorul muzeului inexistent este, însă, o persoană cât se poate de reală, nimeni altul decât Valentin Chepeneag, un istoric care ar fi și consilierul deputatului și liderului PSD Gorj, Mihai Weber.

Potrivit rivalilor politici de la PNL, ”prin această numire, PSD-iștii batjocoresc pentru a mia oară memoria marelui sculptor Constantin Brâncuși, (…) singura lor preocupare rămânând satisfacerea cu sinecuri a unor personaje cu adeziune la PSD”.

Muzeul ”Constantin Brâncuși”, instituit prin lege în 2015, este condus ”de un manager desemnat prin ordin al ministrului culturii, în urma unui concurs de proiecte de management”. Liberalii susțin că nu a fost organizat niciun fel de concurs pentru acest post.

Articolul precedentComplexul Energetic Oltenia, pierderi uriașe în 2018. Șefii, plătiți regește!
Articolul următorContinuă ”moda” mașinilor vandalizate la Târgu Jiu