Nelu Popescu, angajat ca lăcătuș mecanic al Carierei Roșiuța, este anchetat de comisia de disciplină după ce a postat un film pe internet în care este arătat un vârtej de praf de cărbune.

”Am fost amenințat de către șeful de sector. Domnul director m-a chemat la dânsul și i-am explicat că mi s-a părut ceva neobișnuit acest vârtej. Nu am vrut să fac rău acestei unități, de unde îmi câștig pâinea”, a declarat angajatul CEO care a filmat, în urmă cu o lună, un vârtej care s-a format la cariera Roșiuța din praful de cărbune.

Imaginile au dus la o sancțiune împotriva Complexului Energetic Oltenia, din partea Gărzii de Mediu. Acum, șefii angajatului au decis să îl sancționeze pentru că a postat filmarea pe Facebook.

”M-au chemat să mă sancționeze. Le-am spus că nu înțeleg de ce, pentru că nu sunt primul care a filmat în carieră. Eu cred că este o răzbunare politică, pentru că fac parte din PNL, iar șefii mei sunt la PSD”, a spus Nelu Popescu, lăcătuș mecanic la cariera Roșiuța.

”Am angajat un avocat care mă va reprezenta. Nu îmi pun bază în liderul de sindicat. Mâine mă voi prezenta la comisie cu avocatul”, a mai spus acesta.

Conducerea CEO a decis să interzică filmările la locul de muncă, după ce și alți mineri au postat clipuri îngrijorătoare, în care erau prezentate condițiile groaznice de muncă din mai multe puncte de lucru.

Articolul precedentCând se va putea schia la Rânca?
Articolul următorAccident la Bîlteni: O mașină a ajuns în șanț