Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a anunțat, într-un interviu pentru Agerpres, că vor fi mii de salariați care vor pleca în următorii ani, dar pe de altă parte alte mii vor lucra la construirea noilor grupuri pe gaze și a parcurilor fotovoltaice.

„În ceea ce priveşte reducerea de personal, am spus încă de la început că avem în vedere în principal plecări din companie pe cale naturală, adică prin pensionare. De asemenea, vor exista programe de reconversie pentru trecerea de la cărbune la gaz, cu mii de oameni implicaţi în construcţia şi, mai apoi, în funcţionarea centralelor. Iar acolo unde va fi nevoie să facem disponibilizări, într-o primă fază vor fi plecările voluntare, iar pentru cei disponibilizaţi avem un plan de plăţi compensatorii”, a declarat Daniel Burlan, pentru Agerpres.

Aproximativ 8.000 salariați, din cei 12.000 actuali, vor pleca acasă până în 2030. Este și anul în care România ar putea renunța la cărbune.

“Probabil finalul acestui deceniu şi nu spun acest lucru ca reprezentant al CE Oltenia, pentru că sunt mulţi actori importanţi şi factori de decizie implicaţi în acest demers. Au fost declaraţii publice în acest sens şi aşteptăm strategia”, a mai spus managerul CEO.

Burlan susține că eliminarea cărbunelui se poate face doar etapizat, conform unui plan naţional care să ţină cont de faptul că sistemul energetic naţional are în continuare nevoie de CE Oltenia, ca producător de bază.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCampanie pentru donare de sânge
Articolul următor994 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2