Elena Vlad, medic primar pneumolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, este anchetată de Comisia de etică, după ar fi refuzat să trateze o pacientă în vârstă de 70 de ani.

În foaia de observație, după consultarea pacientei, medicul din Târgu Jiu a solocitat transferul acesteia la Spitalul din Craiova, deoarece era vrba de o boala contagioasă: bronhopneumonie acută. Printre motivele invocate se numără și ”lipsa de salarizare corespunzătoare a personalului”.

Doctorița este remunerată lunar cu aproximativ 15.000 de lei.

”Comisia de etică o să verifice dacă s-a consemnat în foaie aşa ceva, să verifice ce a apărut public şi să propună măsuri în consecinţă. Dacă e aşa, sunt foarte supărat pe această atitudine şi voi fi foarte ferm”, a spus directorul Spitalului din Târgu Jiu, Gigel Capotă.

”Salariile nu sunt mici şi cum să nu existe personal?! Este personal! Pe orice sector se mai poate întâmpla câte o sincopă, dar se găsesc soluţii de suplimentare, aşa ceva se rezolvă. Acum nu ştiu, o fi fost vreo supărare, dacă a scris aşa ceva. Nu se acceptă. Chiar dacă au anumite probleme, misiunea medicilor este să trateze pacienţii“, a adăugat Capotă.

Articolul precedentUn monument istoric din Târgu Jiu va fi reabilitat cu aproape 2 milioane de lei
Articolul următorCâți deținuți au fost eliberați din Penitenciarul Târgu Jiu pe legea recursului compensatoriu