Casa Iosif Keber

Casa Keber va fi reabilitată cu bani de la Consiliul Județean Gorj. Costul total al lucrărilor este de 1,8 milioane de lei.

„Săptămâna aceasta, va fi declarat câștigătorul. Avem o ofertă conformă din punct de vedere tehnic, o ofertă conformă din punct de vedere economic. Dacă la cele trei proceduri de până acum nu am avut nicio ofertă, de data aceasta avem o ofertă care îndeplinește toate condițiile și avem speranțe ca, în primăvara acestui an, după ce va trece vremea rea, să demarăm procedurile de reabilitare propriu-zise”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Casa pictorului Iosif Keber se află pe strada 11 iunie din Târgu Jiu și este o filială a Bibliotecii Județene ”Cristian Tell”. Cu toate că la exterior, imobilul mai păstrează doar urme ale splendorii arhitecturale de altădată, în interior sunt adăpostite tablouri, desene și alte obiecte care au aparținut pictorului.

Iosif Keber s-a născut la Târgu Jiu în 1897 și s-a remarcat în special prin numeroasele picturi bisericești pe care le-a realizat. S-a stins din viață în 1989, lucrând la șevalet.

Articolul precedentPandurii și-au deszăpezit terenul
Articolul următorMedic din Târgu Jiu, acuzat că a refuzat să trateze o pacientă