Din cei 14.402 deținuți care au beneficiat de prevederile legii recursului compensatoriu la nivel național, peste 300 sunt de la Penitenciarul din Târgu Jiu.

Potrivit Laviniei Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, în cursul anului 2018, din cadrul acestei unităţi au fost eliberate 333 de persoane private de libertate, scrie Gorjeanul.

Dintre acestea, un număr de 329 de deţinuţi au scăpat de pedepse, fiind eliberaţi în baza prevederilor Legii nr. 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, respectiv a recursului compensatoriu.

”În ceea ce privește aplicarea instituției complementare a liberării condiționate, precizăm că aceasta presupune îndeplinirea cumulativă a unor condiții strict și limitativ prevăzute de lege, admiterea liberării condiționate implicând formarea convingerii instanței cu privire la însușirea de către persoana condamnată a unui complex de valori sociale necesare subzistenței în societate, în condiții de legalitate”, se precizează într-un comunicat transmis de Administrația Națională a Penitenciarelor.

Articolul precedentMedic din Târgu Jiu, acuzat că a refuzat să trateze o pacientă
Articolul următorO bătrână din Gorj a murit după ce s-a prăbușit casa peste ea