Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, a scris pe Facebook că operele lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu vor trebui să mai aștepte ani buni până ar putea fi incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

”Voi merge la ministrul Culturii pentru a afla ce se întâmplă cu acest dosar pentru care PSD dădea asigurări că va fi un succes. În timp ce Brâncuşi este printre cei mai bine vanduți sculptori din lume şi inspiră milioane de oameni, statul român îşi arată nepriceperea”, a mai scris Vîlceanu.

Potrivit Ministerului Culturii, evaluarea operelor a fost suspendată, iar propunerea de includere a Ansamblului Monumental Brâncuși de la Târgu Jiu este blocată până în 2021.

”Statul român s-a achitat de orice obligație în ceea ce privește susținerea acestui dosar, care nu poate fi inclus în 2019 din cauza unor modificări la nivelul procedurilor UNESCO. Pentru moment, evaluarea ICOMOS este susăpendată, nu anulată și nu s-a pus problema retragerii candidaturii”, a mai comunicat ministerul Culturii și Identității Naționale.

Articolul precedentDoi tineri au ajuns la spital, după ce s-au răsturnat cu mașina în curtea unei case
Articolul următorMai multe cartiere din Târgu Jiu, fără apă