Guvernul a alocat, în ședința de ieri, 51.477.000 de lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru unele unități administrativ – teritoriale din județul Gorj afectate de cutremurele din 13-14 februarie 2023.

De acest sprijin vor beneficia Municipiul Târgu Jiu, Orașul Tismana, Comuna Arcani, Comuna Runcu și Comuna Stănești, pentru reabilitarea, consolidarea și reconstruirea a 16 obiective, dintre care: 9 școli, 5 licee, o grădiniță și o sală de sport.

”Am luat legătura cu prefectul și autoritățile locale imediat după cutremurul din județul Gorj, am dispus trimiterea a doi experți pentru expertizarea clădirilor, am colaborat cu Ministerul Educației privind situația școlilor cu risc seismic, iar acum, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat fonduri, din Fondul de Rezervă, pentru aceste școli. Siguranța oamenilor, și în special a copiilor, este importantă. Concomitent, Ministerul Dezvoltării continuă Programul de consolidare seismică a clădirilor, început încă de anul trecut”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Sumele au fost solicitate de către Instituția Prefectului județul Gorj și Consiliul Județean Gorj prin inițierea și transmiterea unui proiect de hotărâre a Guvernului în vederea alocării sumelor unităților administrativ-teritoriale afectate.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL, emisiune pe care CNA o vrea cenzurată – AMENDĂ după dezvăluirile privind vaccinurile
Articolul următorTraseul cicloturistic de-a lungul Dunării, în Mehedinți Dolj și Olt , primii pași