Un dosar penal a fost deschis de poliţiştii din Gorj după ce pe Facebook au fost postate mai multe imagini cu câini ce ar fi fost ucişi cu toporul.

Evenimentele s-ar fi petrecut în localitatea Stroeşti din Gorj.

„Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat ca urmare a apariției în spațiul on-line a unei postări în care se prezenta faptul că pe un câmp, în zona localității Stroești, mai mulți câini ar fi fost uciși cu toporul. Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și Secția 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, însoțiți de specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic și medic veterinar din cadrul CSVA Arcani, s-au deplasat la fața locului unde au identificat două cadavre animale din specia canide, rasa metis comun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.

Acesta a adăugat că, în urma primelor cercetări, s-a stabilit preliminar faptul că decesul celor doi câini ar fi putut surveni din cauze naturale dar, în vederea confirmării, s-a luat măsura transportării acestora la DSV Gorj, pentru efectuarea unei necropsii veterinare.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, în care se continuă cercetările pentru stabilirea, cu exactitate, a împrejurărilor în care a avut loc fapta”, a conchis reprezentantul IPJ Gorj.

-Alo, alo Poliția , Poliția Animalelor ?
La Stroiești câinii se taie cu toporul , se spintecă și se aruncă pe câmp…

Publicată de Adina Maria Cerbu pe Luni, 15 februarie 2021

 

Sursa: Realitatea de Gorj