Aproape o sută de elevi din comuna gorjeană Crasna parcurg cum pot zilnic numeroși kilometri către școală, pentru că nu a fost cumpărat niciun microbuz pentru transportul acestora.

Cum nu se știe când vor veni microbuzele solicitate la Ministerul Educației, autoritățile locale au închiriat microbuze de la o firmă privată.

Comuna Crasna are peste 83 de elevi navetiști, are șosele bune, însă îi lipsesc microbuzele școlare.

”Cea mai lungă distanță pe care o au de parcurs este de 12 kilometri. Vin de la Buzești, Dumbrăveni, Drăgoiești, Crasna Vale, Crasna Deal, spre Cărpiniș, e un traseu de autobuz și Aniniș Deal, Aniniș Vale – Radoși – Cărpiniș, un alt traseu pentru microbuz. Avem microbuz închiriat de primărie, plătim cam 7.500 de lei pe lună, plus un autobuz. Un microbuz face două curse, ca să se încadreze, iar autobuzul de elevi, cel de Novaci, îmi ia și el 40 de copii. Pentru microbuz, plata este la kilometru, iar pentru autobuz, pentru fiecare elev, biletul este de 2 lei, dus-întors”, a declarat viceprimarul Gheorghe Sanda, pentru Gorjeanul.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a solicitat deja la Guvern 50 de microbuze noi pentru transportul școlar, însă nu se știe când acestea vor și circula pe șoselele din Crasna.

Articolul precedentVictorie la Curtea de Apel pentru Pandurii: Echipa trebuie să primească 4 milioane de euro
Articolul următorMedic din Gorj trimis în judecată pentru înșelăciune