Alimentele pentru bolnavi la Spitalul Județean Târgu Jiu. Foto: Gorjeanul

Alimentele administrate bolnavilor de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu sunt ținute în condiții mizerabile, iar blocul alimentar arată îngrozitor.

După ce magazia instituției medicale din Târgu Jiu a fost închisă pe motiv că multe substanțe erau depozitate necorespunzător, a venit rândul și bucătăriei să fie luată în vizor. Aici, condițiile sunt mult mai groaznice.

În depozit, șobolanii circulă în voie, scrie Gorjeanul, iar mucegaiul și tencuiala căzută dau senzația de spațiu nelocuit. Nimeni nu s-a ocupat de vreo renovare aici în ultimele decenii.

Foto: Gorjeanul

Chiar și așa, managerul spitalului, Gigel Capotă, al cărui birou dă direct în blocul alimentar, nu pare să fie șocat de mizerie.

”Avem nereguli pentru anumite probleme, dar asta este! Am zis eu că nu sunt imperfecțiuni?”, s-a mirat managerul SJU, adăugând că nu a gustat din mâncarea bolnavilor, pentru că are medic nutriționist.

Capotă a venit și cu promisiuni: ”Întregul bloc alimentar va fi reabilitat. Deja o parte din aparatură trebuie să-mi vină și va fi reabilitat, inclusiv magazia respectivă. Dar nu este sub cerul liber, acolo sunt, în butoaie este depozitată varza murată și niște cartofi. Alimentele, avem camera de frig special amenajate”, mai scrie sursa citată.

Foto: Gorjeanul

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este în centrul mai multor scandaluri, unele dintre ele semnalate și în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

În prezent, în cadrul SJU se fac numeroase renovări și extinderi, însă starea unor unități, precum cea de depozitare a substanțelor folosite la analize sau a alimentelor pentru bolnavi, este dezastruoasă.

Articolul precedentAleșii locali din Țicleni și-au trecut numele pe o troiță
Articolul următorConsiliul Județean Gorj vinde două apartamente la Târgu Jiu