Zeci de bătrâni și copii cu dizabilități, aflați în centrele DGASPC Gorj, au fost tratați, în anul 2016, cu medicamente care conțineau substanțe psihotrope, fără recomandarea medicilor.

Potrivit unei anchete a polițiștilor, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Gorj al DIICOT, personalul medical le administra pacienților această medicamentație pentru a-i liniști.

Organele judiciare au fost sesizate, pe 14 februarie 2017, de către fostul director al DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, în urma unei acțiuni de verificare a auditului intern al instituției cu privire la respectarea procedurii de administrare a medicamentelor.

Persoanele cazate în centrele sociale ale DGASPC beneficiază de medicamente gratuite, în baza unor prescripţii medicale, eliberate de medicul de familie sau de medicii specialişti, iar medicamentele trebuie păstrate la cabinetul medical, în pungi individualizate pentru fiecare beneficiar şi distribuite acestora, conform prescripţiei medicale, de către personalul medical de serviciu.

Ancheta in rem vizează săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Articolul precedentTelescanul de 4 milioane de euro de la Rânca nu funcționează
Articolul următorPrimarul din Târgu Jiu: ”Nu vom ridica zăpada. Eu prevăd că temperaturile vor crește și atunci se topește automat”