Temperaturile în vacanța de iarnă a copiilor care a început pe 23 decembrie și se încheie pe 9 ianuarie vor fi mai ridicate decât media pentru această perioadă a anului, iar la munte este așteptată lapoviță și chiar ninsoare, cel puțin în prima săptămână de vacanță, până de Anul Nou, potrivit prognozei transmise EduPedu.ro 

Elevii și profesorii au intrat vineri, 23 decembrie 2022, în vacanța de iarnă care cuprinde Crăciunul și Noul An și care desparte modulul al doilea de modului trei din cadrul anului școlar 2022-2023.

Luni, 9 ianuarie 2023, este prima zi de cursuri din modulul al treilea care ține până pe 10, 17 sau 24 februarie când elevii și profesorii încep o vacanță de o săptămână, aleasă în mod diferit în fiecare județ. Vedeți aici calendarul anului școlar pentru fiecare județ în parte.

Dacă la munte, în prima săptămână de vacanță, valorile de temperatură se vor situa peste cele normale, cerul va avea înnorări și, pe alocuri, la altitudini mari, sunt prevăzute precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, după 28 decembrie meteorologii susțin că “valorile termice vor fi apropiate și, local, peste mediile perioadei”.

În Capitală, temperaturile vor fi ușor peste media din această perioadă, cu maxime de 3-11 grade în săptămâna care urmează, fiind prevăzute condiții de ceață, înnorări și posibilități de ploaie slabă, potrivit prognozei de la ANM, pentru EduPedu.ro. În ceea ce privește perioada 28 decembrie – 8 ianuarie, estimările arată că în București “regimul termic diurn se va situa ușor peste cel mediu multianual, iar în cursul nopților vor fi valori în jurul celor normale pentru sfârșitul lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va fi foarte redusă, dar se poate forma ceață”.

 

Articolul precedentSărbătoarea Naşterii Domnului
Articolul următorAlexandra Păcuraru: „Vom intra în Schengen, dar cu fruntea sus! Uniți, vom impune forță și nu vom mai ingenunchea niciodată!”