Valul patru al pandemiei COVID a spitalizat mai mulți mulți tineri nevaccinați comparativ cu celelalte valuri, iar unii dintre ei au pierdut lupta cu boala, semnalează cadrele medicale din Compartimentul de Terapie Intensivă (ATI Covid) al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

În perioada pandemiei, adică de la deschidere și până în prezent, 570 de pacienți au fost îngrijiți în această secție, iar din septembrie și până în prezent, au beneficiat de tratament la ATI Covid 137 de pacienți (valul IV).

Comparativ cu celelalte trei valuri, cel de acum a fost mai dur chiar și pentru tineri, mai ales în situația celor nevaccinați, semnalează medicii târgujieni.

Aproape tot personalul medical al ATI Covid este vaccinat, excepție făcând trei angajați care au trecut recent prin boală.

În prezent, în acest compartiment sunt 19 paturi, care, sunt aproape în permanență ocupate.

„Avem pe acest compartiment, personal calificat care îngrijește pacienții internați aici; dispunem de medicamente, material sanitare, spațiu modernizat. Fiecare salon este dotat cu aparatură performantă, cu priză de 380 de volți, prize de oxigen 2 bucăți la fiecare pat, aparate de ventilație mecanică, aparate de high flow (80 l oxygen pe minut). De asemenea, aici se face hemodializă pacienților (pozitivi covid) care au insuficiență renală acută sau insuficiență renală cronică și sunt în programul național de hemodializă, Compartimentul ATI Covid al SJU Târgu-Jiu fiind singurul centru din județul Gorj unde pot beneficia de hemodializă”, a explicat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

Potrivit reprezentanților acestei secții, în ultima perioadă au înregistrat două decese la pacienții vaccinați, dar acești pacienți au avut comorbidități.

În ultima perioadă, trei pacienți vaccinați, care au ajuns în stare foarte gravă la ATI Covid, s-au vindecat.

„Medicii și asistenții medicali recomandă vaccinul”, a mai spus Țicleanu.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentAngajări din sursă externă, la IPJ Gorj
Articolul următorLucian Duță, fost șef al CAS: „Plata spitalizării de către pacient este o aberație. Oamenii contribuie lunar la sănătate, statul e obligat să trateze pacienții”