Doi pacienţi ai Spitalului Târgu Cărbuneşti, unde s-a defectat instalaţia de oxigen, au murit, vineri dimineaţă, potrivit reprezentanţilor ISU Gorj.

„Vorbim despre 2 persoane in stare foarte grava internațe pe secția ATI. Din informatiile transmise de catre reprezentantii spitalului, pacienții nu au ramas niciun moment fara oxigen. O sa se stabilească, cu siguranta, ulterior daca decesele au legatura cu defecțiunea”, a declarat reprezentantul ISU, Florin Chisim.

Spitalul județean de urgență Târgu Jiu a început demersurile de eliberare a 14 paturi de pe secțiile ATI din cel trei cladiri pentru unor pacienţi ai Spitalului din Târgu Cărbuneşti. Planul ROŞU de intervenţie a fost activat în această dimineaţă după ce instalaţia de oxigen de la Spitalul Târgu Cărbuneşti s-a stricat.

Peste 100 de pacienţi ai spitalului au fost evacuaţi. Autorităţile cer ajutor de la judeţele învecinate.

15 pacienţi erau la Terapie intensivă, dar peste 40 aveau nevoie de oxigen.

„Situația este cauzată de o defecțiune tehnică la stocatorul de oxigen care aparține, pe contract, de o firmă care a fost anunțată să vină să facă reparațiile. La fața locului au fost trimise 11 ambulanțe SMURD, 3 ambulanțe SMURD pentru victime multiple, 4 ambulanțe. Peste 60 de butelii de oxigen au fost mobilizate acolo. Pacienții probabil vor fi transferați temporar la spitalul din Târgu Jiu. Cu siguranță spitalul a intervenit cu personalul lui pentru respirație manuală. Colegii fac tot posibilul să nu avem consecințe la această urgență”, a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, secretarul de stat Raed Arafat.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentPacienţii Spitalului Târgu Cărbuneşti, transferaţi după ce instalaţia de oxigen s-a stricat
Articolul următorMinisterul Sănătăţii, reacţie în urma situaţiei de la Spitalul Târgu Cărbuneşti