Uzina de Alimentare cu Apă și Agent Termic trebuie să achite certificate de carbon trebuie să achite certificate de carbon în valoare 240.000 de lei până în 30 aprilie.

”Pentru 2018, anul care trebuie să se încheie până pe 30 aprilie, numărul de certificate alocate este de doar 6 mii. Numărul de certificate care trebuie cumpărate și predate Ministerului Mediului este în jur de 27 de mii. Pratic, există o diferență de circa 20 de mii de certifictae. Dacă e să analizăm piața, prețul unui certificat trece ușor peste 20 de euro”, a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

Orașul Motru depinde de uzină pentru căldură și apă, însă aceasta se confruntă cu probleme financiare.

”Nu avem acești bani. Cel care este în măsură să sprijine UATAA nu este altul decât proprietarul, în speță Primăria și Consiliul Local Motru. Primăria datorează societății pe subvenții circa 17 miliarde de lei vechi. Dacă ar înțelege să-și plătească datoriile, așa cum o fac și cetățenii, am depăși foarte ușor acest moment. Primăria Motru are datorii de 67 de miliarde de lei vechi către UATAA, reprezentând pierderi induse, subvenții și banii pe căldura consumată”, a mai declarat Corcoață.

Dacă nu va plăti certificatele de carbon până în 30 aprilie, uzina de apă și agent termic din Motru va fi penalizată de Uniunea Europeană.

Articolul precedentUn gorjean a rămas fără ajutorul social pentru că a refuzat un loc de muncă
Articolul următorCamere de supraveghere pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoaie în Târgu Jiu