Trei tineri din comuna gorjeană Dragotești au fost reținuți de polițiștii italieni, după ce au bătut și chinuit doi pensionari italieni, pe care au vrut să îi jefuiască.

Cei trei, frații Constantin Turlică, de 22 de ani, și Ion Cosmin Turlică, de 20 de ani, și Aurel Rușeț, de 25 de ani, au fost prinși de polițiști la câteva ore după ce au părăsit casa bătrânilor din localitatea italiană Lanciano. Poliția crede că mai există un suspect în acest caz, pe care încă nu l-a reținut.

Cei trei gorjeni i-au tăiat o ureche bătrânei, în timp ce soțul acesteia, un medic chirurg pensionat, a fost bătut crunt. Cele două victime au fost legate de scaune și chinuite. Hoții încercau să afle unde își țin bătrânii seiful cu bani, iar răspunsurile italienilor nu i-au mulțumit.

Poliția i-a oprit pe cei trei la un filtru rutier, ei circulând cu o mașină înmatriculată în Gorj. Asupra lor a fost găsită suma de 3.400 de euro.

”Mulțumesc forțelor noastre de ordine, aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare! Toleranţă zero!“, a scris Matteo Salvini, ministrul de Interne italian.

Și oficialii români s-au declarat oripilați de acest caz și au cerut ca vinovații să ispășească pedeapsa cu închisoarea în Italia.

Articolul precedentGroapă de gunoi improvizată în albia Jiului
Articolul următorPompierii gorjeni au salvat un pui de căprioară | VIDEO