Traseele turistice montane din munții Făgăraș sunt închise.

În ultimele 24 de ore la nivel naţional s-au primit 58 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

În timpul acestor intervenţii au fost salvate 66 de persoane, dintre acestea 29 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital. Pentru un caz s-a solicitat elicopterul şi un caz a fost predat la IML, a anunțag Dispeceratul Naţional Salvamont.

În munții Făgăraș „Zăpada este îngheţată, astfel că, cei care vor face totuşi ture alpine, trebuie să ţină cont de necesitatea echipamentului complet pentru iarnă. Stratul de zăpadă măsoară 139 cm şi sunt minus 10 grade. Vântul suflă cu 100 km/h” a anunțat Salvamont Argeș.

Riscul de avalanşă este de gradul 2, ceea ce, spun  salvatorii montani, nu înseamnă absenţa riscului, dovadă recenta avalanşă de placă de sub Acele Cleopatrei, în care au supravieţuit ambele victime, din fericire, una dintre ele cu fracturi de membre inferioare, din păcate. 
 
„Riscul din buletinele nivo este unul generalizat, pe masiv. Punctual, în zone cu acumulări, plăci de vânt, pe vâlcele din direcţia opusă vântului dominant sau unde sunt cornişe, riscul poate fi mult mai mare.

Drum bun, în siguranţă!”-  Salvamont Argeş