Testele din salivă anti-COVID-19 nu ajung pentru săptămâna viitoare. Ministerul Educației solicită noi teste COVID-19 din salivă pentru că unitățile de învățământ nu mai pot continua testarea și săptămâna viitoare, pentru că s-au terminat. Sorin Cîmpeanu îi cere direct lui Raed Arafat un grafic de livrare a testelor dar și ambalarea acestora.  

Ministerul Educației anunță că unitățile de învățământ nu mai au teste pentu săptămâna viitoare. Sorin Cîmpeanu îi cere oficial lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, să îi prezinte graficul de livrare pentru testele pe care elevii ar trebui să le facă de săptămâna viitoare.

Solicitarea vine la doar trei zile de la începerea testării în școli cu noile teste din salivă. Reamintim că testele au fost distribuite vrac, în pachete, nefiind ambalate, iar profesorii, uneori ajutați și de părinți, au fost obligați să se ocupe de asamblarea componentelor din kiturile de testare , pentru a le transmite elevilor, la testarea la domiciliu.

Adresa oficială publicată de Sorin Cîmpeanu AICI – Document

„Vă rugăm să ne transmiteți cu celeritate graficul de aprovizionare eșalonată cu teste de salivă, în condițiile în care testele primite au fost distribuite integral către unitățile de învățământ pentru administrare în săptămâna 6-12 decembrie, iar diferența rămasă nu acoperă necesarul pentru săptămâna 13-19 decembrie, fiind insuficientă chiar și pentru administrare în prima zi a săptămânii – luni, 13 decembrie, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene.

În același timp, vă rugăm ca, în măsura posibilului, livrarea următoarelor teste să se facă în ambalaj individual sau 2 teste/set“, se arată în adresa trimisă miercuri , 8 decembrie, de Ministerul Educației către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Articolul precedentMedicul Irinel Popescu, mesaj după trimiterea în judecată: Sunt victima unei înscenări. NU am promis, NU am oferit, NU am dat nimănui bani
Articolul următorVIDEO Intervenție de urgență a salvatorilor! O tânără mutilată a fost găsită în pădure!