Salvamontiști vâlceni și cei din Gorj solicitați în ultimele ore la intervenții de amploare. Cautări pe o suprafață foarte mare pentru găsirea unei persoane fără telefon în munții Parâng.

Salvamontiștii din Gorj au intervenit în masivul Parâng pentru căutarea unei persoane dispărută din zona Rânca.

„Căutările se efectuează pe o suprafață foarte mare atât către zona văii Gilortului, cât și către zona Valea Galbenului. Salvamontiștii intervin și cu un câine de căutare și cu o dronă cu termoviziune. Acțiunea se anunță deosebit de dificilă, persoana dispărută nu cunoaște zona și nu are telefon”, transmite Salvamont.

Intervenție și pentru salvarea unui grup blocat în Masivul Buila-Vânturariţa și în Bucegi, la o alpinistă rănită.

Salvamontiștii din Vâlcea au intervenit sâmbătă seara pentru recuperarea unui grup din zona de creastă rămas blocat într-o zonă greu accesibilă și fără lanterne din Masivul Buila-Vânturariţa.

Cea de-a treia intervenție a avut loc în Bucegi, unde o alpinistă cu experiență a căzut câțiva metri pe Râpa Zăpezii după ce s-a desprins un punct fix.

După zeci de ore de muncă toate cele trei acțiuni din Parang, Buila și Bucegi s-au încheiat cu bine , toți cei cu probleme pe munte au fost găsiți, recuperați și aduși în siguranța la baza muntelui anunță în această dimineață Salvamont România.

 

 

 

 

Articolul precedentNegocierile PNL – PSD, aproape de final. SIIJ va fi desființată, dar va fi înființată o altă structură
Articolul următorA distrus aparatul dintr-o sală de jocuri