Robert Filip, edilul orașului Rovinari, este nemulțumit că depozitul de cărbune continuă să polueze aerul.

Au existat proteste la Rovinari în legătură cu depozitul de cărbune și în această toamnă, când s-a anunțat redeschiderea acestuia. Complexul Energetic Oltenia susține că situația este provizorie, depozitul fiind deschis prin hotărâre de Guvern, din motive care țin de siguranța energetică a țării, și că se va găsi o altă variantă, dar într-un viitor nesigur.

“Depozitul poluează într-un mare fel, iar cei de la CEO au avut lipsa de bun simț să spună că s-au făcut măsurători și îndeplinesc normele de mediu. Să vină să vadă. Am fost acum la un târg de iarnă și în curtea școlii era o negreală…”, a spus Robert Filip la Tele3, adăugând că nu exclude organizarea unui nou protest, similar cu cele care au avut loc în ultima lună de zile în Franța.

“Dacă vor să facem și noi pe vestele galbene, facem, că nu ne este greu. Dacă își bat joc de noi în continuare, vom face treaba asta”, a mai declarat Filip despre depozitul care va fi deschis până în 31 martie.

Articolul precedentScandal într-o comună din Gorj: Muncitorii care au renovat căminul cultural au amenințat că îi dau foc
Articolul următorPrimăria Târgu Jiu va avea o arhivă electronică