Neplătiți de luni bune, cei zece muncitori care reabilitează căminul cultural din Bumbești Pițic au amenințat că incendiază clădirea dacă nu își vor plăti banii. Lucrările sunt plătite din fonduri europene.

Muncitorii dorm pe jos, pe saltele rupte, în condiții insalubre, chiar în căminul pe care îl repară. Șeful de echipă, nemulțumit că a cheltuit din banii săi pentru a cumpăra materiale, a stropit acoperișul cu benzină și a anunțat că îi va da foc.

”Am fost la patronul de la Slatina și mi-a zis că îmi dă 100 de milioane când punem țigla și apoi facem recepția. Am pus țigla, am sunat după bani și nimic. I-am trimis poze pe telefon, nu mai răspunde. Așa că am luat benzină și am pus pe acoperiș. A fost scandal mare. Îi dau foc pentru că măcar să îl facă și ei din nou, dacă nu ne plătesc pe noi. A trimis până la urmă vorbă să mergem toți la Vâlcea după bani. Am trimis câțiva băieți, că nu plecăm toți de aici. Dacă nu vin banii, mă jur că dau foc la acoperiș”, a spus Daniel Oaie, administratorul muncitorilor de la firma din Prahova care a subcontractat lucrările de la cea din slatina.

”Constructorul trebuia să se achite de datoriile acestea. Subcontractările sunt o problemă veche. Modernizările, fără dotări, ajung la 1,1 milioane de lei. Firma din Slatina care a câștigat licitația a subcontractat, dar în caietul de sarcini spune clar că doar partea electrică se poate subcontracta, adică maxim 3%. Noi dacă nu primim banii câteva zile și ni se pare greu, dar dumnealor că stau de trei luni. Au ajuns să primească mâncare de la oameni, atât de gravă e situația”, a explicat, pentru Gorjeanul, viceprimărița din Bumbești, Irina Cojocaru.

Articolul precedentS-au dat cu mașina peste cap la Bîlteni
Articolul următorPrimarul din Rovinari amenință cu un protest al ”vestelor galbene”