Ion Pârvuțoiu, preotul din Arcani, a fost dat în judecată de un cetățean, după ce i-a fost demolat monumentul funerar, pe care îl construise pentru sine, pe motiv că este prea înalt.

Cavoul avea o lungime de doi metri, o lățime de un metru și jumătate și o înălțime de 70 de centimetri, însă preotul a decis să îl demoleze, motivând că este prea mare.

Proprietarul construcției, Radu Pană, spune că gestul preotului a fost unul abuziv și motivat de răzbunare. Bărbatul în vârstă de 77 de ani a avut, în trecut, un proces cu o rudă a preotului, acțiune pe care a câștigat-o în instanță.

Acum, acesta îi cere preotului Ion Pârvuțoiu despăgubiri de 2.700 de lei, cât a costat lucrarea, și îl acuză de distrugere.

Preotul susține că înălțimea monumentului funerar nu trebuie să depășească 50 de centimetri, deși, în cimitir există multe exemple, chiar și recente, de construcții care nu se încadrează în ”normativul” acestuia.

Preotul din Arcani spune că el a respectat legea. ”Eu nu i-am distrus omului locul de veci, ci constructorii, care nu au respectat legea. Eu am discutat și cu omul, și cu constructorul și le-am spus să se încadreze că localnicii au comentat. Să mă dea în judecată, nu are decât, este dreptul dumnealui”, a declarat preotul din Arcani, citat de Gorjeanul.

Acesta a adăugat că trebuie respectate dimensiunile monumentelor funerare deoarece cimitirul este foarte înghesuit.

Articolul precedentÎn ce zi au loc cele mai multe accidente rutiere în județul Gorj
Articolul următorȘeful secției Cardiologie, ucis de un infarct la locul de muncă