Un pod aflat în construcție din comuna gorjeană Stoina s-a prăbușit. Doi muncitori au fost prinși sub o traversă de beton, iar alți doi au fost răniți ușor.

Două persoane sunt rănite grav, printre care și o femeie în vârstă de 40 de ani care lucrează la firma ce se ocupă de construirea podului. Alți doi muncitori au răni ușoare.

Femeia, care este rănită mai grav, a fost transportată cu un elicopter SMURD de pe stadionul din Stoina către spitalul din Craiova. Femeia are fracturi la ambele picioare.

Alți doi muncitori au ajuns la spitalul din Târgu Cărbunești, în timp ce un al treilea a fost dus la Târgu Jiu pentru a primi îngrijiri medicale.

”După ajungerea pompierilor la faţa locului s-a constat că doar două persoane (n.r. – nu șapte, cum se comunicase în apelul 112) prezentau diferite leziuni, dar erau conştiente. A fost dezactivat Planul Roșu de Intervenţie, iar cele două victime vor fi preluate şi transportate la spital”, au comunicat reprezentanții ISU Gorj.

Mai multe ambulanțe au fost chemate la fața locului. Inițial, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, după ce apelul la 112 semnala 7 victime prinse sub dărâmături.

Ridicarea podului peste râul Amaradia a început anul trecut. Lucrarea aparţine Primăriei Stoina şi este făcută de o firmă din Slatina: Primacons, deținută de omul de afaceri Octvian Bălțoi.

Podul face dintr-un proiect de reabilitare a drumurilor sătești din Stoina, prin programul PNDL, în valoare de peste 10 milioane de lei.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple, un container multirisc destinat căutării-salvării de persoane, două ambulanţe SMURD şi două echipaje ale SAJ Gorj.

Accidentul de muncă a avut loc în satul Toiaga.

La fața locului a ajuns și o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Așa arăta șantierul podului peste râul Amaradia în urmă cu câteva săptămâni:

Articolul precedentPercheziții la depozitele de cherestea din Gorj
Articolul următorGuvernul a dat undă verde asfaltării unui drum spectaculos din Gorj | VIDEO