Sărbătorile de iarnă se apropie. Noile măsuri propuse de CNSU vizează și sărbătorile. S- a propus ca petrecerea noptii dintre ani să se desfășoare până la ora 21 00 în spațiile deschise cu 1 000 de oameni și 4mp/persoană.

Participarea la un astfel de eveniment se va putea face doar cu prezentarea certificatului verde, excluzând persoanele care prezintă testul COVID.

Art.4 – (1) Se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

(2) Se propune ca participarea să fie permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

FESTIVITĂŢILE ORGANIZATE PE 1 DECEMBRIE

-mască de protecţie obligatorie

-dezinfectare obligatorie a mâinilor

-triaj observaţional la intrarea în zona oficială.

În Ziua României cel mult 400 de persoane pot participa la evenimentul organizat în preajma Arcului de Triumf din Bucureşti, în timp ce în ţară pot fi maximum 200 de persoane la evenimente similare.

Accesul la evenimentele de 1 decembrie se va face doar cu certificat verde şi doar pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală. Nu înainte de un triaj epidemiologic serios.

În aceeaşi zi, vor putea participa cel mult 300 de persoane la evenimentele care vor avea loc în sediile autorităţilor centrale.

Articolul precedentCum SABOTEAZĂ Vasile Dîncu propriul partid – cifrele care îi aruncă în față EȘECUL. Strategul PSD, din rateu în rateu
Articolul următorLucrările Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor” au fost luminate în albastru