Elvira Șarpatin, deputată PSD de Gorj, susține că toți participanții la mitingul din Piața Victoriei, la București, ar trebui să fie amendați, invocând o decizie a Înaltei Curți în cazul adunărilor publice.

Cu toate că a existat un caz când un cetățean a dat în judecată România la CEDO, după ce a fost amendat pentru participarea la un protest, și a câștigat, urmând ca guvernul României să îi acorde despăgubiri în valoare de 4.500 de euro, Elvira Șarpatin crede că are dreptate.

”În situația mitingului din 10 august, toți protestatarii care au participat la un miting nedeclarat sau interzis, cum e cazul unei adunări în proximitatea stațiilor de metrou, sunt pasibili de amendă. La fel și cei care refuză să părăsească locul de desfășurare, la avertizările și somațiile organelor de ordine”, a precizat Elvira Șarapatin.

Deputata de Gorj, care în urmă cu câteva săptămâni spunea că referendumul pentru familie ar trebui repetat, a adăugat că persoanele și organizațiile care vor contesta decizia la CEDO ”nu vor să respecte legea”.

Articolul precedentAccident la Copăcioasa! O mamă și doi copii s-au răsturnat cu mașina
Articolul următorPartidul Realitatea prinde contur – Gușă: Vom aduce profesioniști