Pentru că toaletele nu aveau capac, iar substanțele dezinfectante lipseau, inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au decis să o amendeze pe infirmiera Secției de Cardiologie a Spitalului Județean din Târgu Jiu cu 500 de lei.

Inspecția a avut loc după ce un pacient s-a plâns că nu a găsit capac la WC, iar unele paturi erau rupte. Pentru că s-au constatat unele lipsuri în ceea ce privește substanțele dezinfectante, printre care și săpunul, s-a trecut la sancțiuni, iar o infirmieră a fost amendată cu 500 de lei.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu i-a luat, însă, apărarea acesteia.

„În ziua când respectivul pacient a sesizat, am pus capace noi. A doua zi erau toate rupte. Se suie pacienţii cu picioare, aşa se întâmplă în astfel de instituţii. Cât despre dezinfectant şi materialele acestea igienico-sanitare, ele mai dispar, şi atunci asistentul şef şi infirmiera le ţin în magazie. Dacă le laşi în baie, nu le mai găseşti. Se face curăţenia şi se ţin închise sub lacăt. Pot să demonstrez oricând şi oricui, pe baza bonurilor de consum, că s-au dat suficiente materiale de curăţenie şi dezinfectant, numai că ele nu se lasă puse cum vor ei. Nu eşti ca la hotel aici”, a precizat Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Articolul precedent”Ochii de pisică” de pe Transalpina au fost furați imediat după ce au fost montați
Articolul următorSeceta scade presiunea apei la robinet în Târgu Jiu