La doar câteva ore după ce au fost montate pe parapeții de la marginea drumului dintre Novaci și Rânca, elementele reflectorizante au și dispărut de pe Transalpina.

Zeci de ”ochi de pisică”, care ar fi trebuit să îi ghideze pe șoferi în condiții proaste de vizibilitate, au fost furate din zonele periculoase ale celui mai înalt drum din România.

”Pe DN 67C, tronsonul de drum cuprins între Novaci şi Rânca, au fost montaţi aproximativ 150 de metri de parapeţi metalic, tip greu, cu talpă. Din păcate, la nici 12 ore după finalizarea montajului, am constatat că au fost furate elementele de semnalizare. Vorbim aici de acei catadioptrii, «ochi de pisică» cum mai sunt cunoscuţi. Valoarea lor este mică, dar rolul lor pentru siguranţa traficului este foarte mare deoarece ghidează conducătorii auto pe timp de noapte sau pe timp de ceaţă. Le iau să le pună la căruţe sau la biciclete, că altceva nu au ce face cu ele. Sunt de plastic, nu le pot duce la fier vechi”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu.

Polițiștii au început o anchetă în acest caz.

Articolul precedentAccident între două autobuze pline cu mineri în Gorj
Articolul următorInfirmieră amendată pentru lipsurile de la Cardiologie. Managerul spitalului: ”Aici nu e ca la hotel”