Noul sistem de iluminat, realizat în municipiul Târgu Jiu cu fonduri europene, a fost pornit duminică seara, pe tronsonul Târgu Jiu-Bârsești.

Primarul orașului, Marcel Romanescu, a menționat că este vorba despre o mică porțiune din noul sistem de iluminat public ce va fi realizat cu fonduri europene, un proiect ce se ridică la valoarea de 5 milioane de euro.

„Lucrările continuă pe restul rețelei într-un ritm foarte rapid. Proiectul prevede, pe lângă modernizarea propriu-zisă, o scădere a costurilor pe noua rețea cu peste 40%, ceea ce reprezintă o economie substanțială la bugetul local! Investiția înseamnă instalarea a 27 de kilometri de rețea electrică, 27 de kilometri de fibră optică și peste 1000 de corpuri de iluminat”, a precizat Romanescu.

Acesta a mai spus că un al doilea proiect va fi depus la Fondul de Mediu și prevede modernizarea iluminatului pe străzile și cartierele care nu sunt situate pe principalele artere ale urbei.

„Peste 1.700 de noi corpuri de iluminat, dar și sistemul de gestionare a energiei înseamnă o sumă de 5 milioane de lei care va ajunge la Târgu Jiu”, a mai adăugat edilul.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentBilanț coronavirus 1 noiembrie: 6.993 cazuri noi și 322 decese
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Școala va începe pe 8 noiembrie