O asistentă a unui medic de familie din judeţul Gorj a fost reţinută, miercuri, pentru vaccinarea „la chiuvetă”. Femeia primea între 500 şi 1.500 lei pentru a elibera adeverinţe false. Procurorii au făcut percheziţii la cabinetul medical şi la locuinţa asistentei.

Anchetatorii spun că asistenta a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1.500 de lei de persoană, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane.

Procurorii exemplifică. În data de 20 septembrie 2021, a introdus în evidenţa informatizată datele pentru şapte persoane şi a emis în fals şapte adeverinţe de vaccinare, fără ca operaţiunea de vaccinare să fie realizată efectiv.

În aceeaşi zi a pretins şi primit mită de la două persoane, în incinta cabinetului medical, sume de bani, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a introduce datele de identitate ale persoanelor respective în evidenţa informatizată şi a emite în fals adeverinţe de vaccinare, fară a administra dozele de vaccin anti COVID 19.

În data de 21 septembrie 2021, a introdus în evidenţa informatizată datele pentru două persoane şi a emis în fals două adeverinţe de vaccinare, fără ca operaţiunea de vaccinare să fíe realizată efectiv.

În aceeaşi zi a pretins şi primit mită, în incinta cabinetului medical, sumele de câte 1.000 lei, de la două persoane, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a introduce datele de identitate ale persoanelor respective în evidenţa informatizată şi a emite în fals adeverinţe de vaccinare, fară a administra dozele de vaccin anti COVID 19.

În data de 30 septembrie 2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru o persoană şi a emis în fals o adeverinţă de vaccinare, fară ca persoana respectivă să fíe prezentă în incinta cabinetului medical, fiind prezentată doar o copie aactului de identitate aparţinând acesteia.

În aceeaşi zi a pretins şi primit de la o altă persoană, intermediar, în incinta cabinetului medical, suma de 1.500 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu conform celor menţionate mai sus.

De asemenea, în data de 12.10.2021 a introdus în evidenţa informatizată datele pentru şase persoane şi a emis în fals şase adeverinţe de vaccinare, fără a administra dozele de vaccin anti COVID 19, simulând administrarea acestora, prin eliminarea serului în vată.

În aceeaşi zi a pretins şi primit cu titlu de mită, de la o altă persoană, intermediar, în incinta cabinetului medical, suma de 2.000 lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu conform celor menţionate mai sus.

În cursul zilei de 10 noiembrie 2021 s-au desfăşurat percheziţii la domiciliul suspectei şi la cabinetul medical în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea.

Totodată, procurorul a dispus reţinerea preventivă a suspectei pentru 24 de ore, începând cu data de 11 noiembrie 2021, orele 00:30.

„Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urinând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun”, transmit procurorii.

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentVremea rămâne rece și astăzi
Articolul următorAproape 5.500 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2 și peste 300 de decese